INNOVATION FOR BETTER LIFE  -DIMEX®
+86-137-5988-1668
Home » News » Q&A on Door and Window Knowledge

Q&A on Door and Window Knowledge

Views: 0     Author: Site Editor     Publish Time: 2023-05-29      Origin: Site

1. Q: What is the warranty period for insulating glass? What situations are within the warranty scope and what situations are not within the warranty scope?


Answer: The national standard for the warranty period of insulating glass is 15 years; The service life is 15-20 years, with examples in Europe. If glass damage is caused by improper use due to human factors, it is not within the warranty scope.


2. Q: What is the heat transfer coefficient? What is the heat transfer coefficient of ordinary aluminum alloy doors and windows? What is the heat transfer coefficient of bridge cutoff aluminum alloy doors and windows? What is the heat transfer coefficient of the aluminum alloy doors and windows of the system?


Answer: During the inspection, the internal heating is measured by the speed at which the internal temperature is transmitted to the outside through time, and the heat transfer value is obtained through time and temperature. The heat transfer coefficient of ordinary aluminum alloy doors and windows is about 3.5-5.0; The heat transfer coefficient of bridge cutoff aluminum alloy doors and windows is about 2.5-3.0. The heat transfer coefficient of aluminum alloy doors and windows of the system is about 2.0-2.5


3. Q: What is a sliding door window? What is a hinged door or window? What is a hanging window? What is an inward opening and inward reversing window? What is a fixed window?


Answer: Sliding doors and windows: refers to doors and windows that have one of them sliding left and right. Side hung doors and windows: refers to the upward hanging window that opens indoors and outwards, and refers to the upward opening of the inner fan. Internal opening and inverted window: It adopts European standards and opens indoors, which means natural ventilation. The doors and windows can also be opened when people are not at home. Fixed doors and windows: doors and windows that cannot be opened.


4. Q: What are the advantages of side hung windows, sliding windows, and inward facing windows?Windows and doors supplier - DIMEX


Answer: Side hung windows are also the traditional opening method in China, abbreviated as the national standard. Sliding windows are simple and do not take up space. The commonly used interior windows in China use European standards and system design. When people are not at home, they can naturally ventilate, and rainwater cannot enter the house. In spring and autumn nights, you can sleep with the window open, making it difficult for thieves to open it.


5. Q: What are the main hardware accessories for sliding windows? What are the main hardware accessories for casement windows? What are the main hardware accessories for inner opening and inner pouring?


Answer: The main hardware accessories for sliding windows include pulleys, hook locks, and crescent locks; The main hardware accessories for casement windows include linkage handles, sliding braces, chain braces, wind braces, etc. The main hardware accessories for interior windows include linkage handles, linkage rods, linkage devices, etc.


6. Q: What is the processing technology for push-pull aluminum alloy doors and windows, and flat aluminum alloy doors and windows? What are the key processes in the processing process?


Answer: Blanking: Ensure geometric dimensions; Corner assembly: prevent rainwater from entering; Assembly of accessories; The appearance should be beautiful.


7. Q: How is the packaging used to ensure the quality of doors and windows during transportation?


Answer: The aluminum frame is packed with foam paper, and the aluminum wood window is fixed with corner sleeves around, so that there is no friction space between profiles


8. Q: What is the warranty period for doors and windows? What situations are within the scope of warranty work and what situations are not within the scope of warranty work?


Answer: The national standard for the warranty period of doors and windows is two years, and damage caused by human factors is not within the warranty period.


9. Q: What is the service life of the adhesive?


Answer: The durability of waterproof sealant after curing is 15-20 years.